Wepsen wel of niet zelf bestrijden?

  • Pablo

    Hallo forum gebruikers,

    Ik wil graag wat gedachten delen over het zelf bestrijden van wespen en enkele websites die ik heb bezocht in mijn zoektocht naar informatie. Het is belangrijk om veilig en verantwoord om te gaan met wespen, vooral omdat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor hun steken.

    https://beestjeskwijt.nl/blog/wat-te-doen-tegen-wespen: Hoewel deze website tips biedt voor wespenbestrijding, vraag ik me af of sommige van de voorgestelde methoden wel veilig en effectief zijn voor niet-professionals. Veiligheid moet altijd voorop staan bij het omgaan met wespen.

    https://ofsservices.nl/blogs/wat-te-doe … -wespen-3/: Deze website geeft ook advies over het omgaan met wespen, maar ik denk dat het belangrijk is om te benadrukken dat het zelf bestrijden van wespen risico's met zich mee kan brengen, vooral als mensen allergisch zijn voor wespensteken.

    Het doel van mijn bericht is niet om deze websites te bekritiseren, maar eerder om enkele zorgen te uiten en een discussie op gang te brengen over de veiligheid en effectiviteit van zelf wespen bestrijden. Wat denken jullie? Zijn er veilige en diervriendelijke manieren om met wespen om te gaan die we kunnen delen?

    Laten we ervoor zorgen dat we onze benaderingen van ongedierte respectvol en verantwoord houden.

    Met vriendelijke groet,

    Pablo

  • Dirk

    Pablo

    Laten we ervoor zorgen dat we onze benaderingen van ongedierte respectvol en verantwoord houden.

    Ik ben geen expert maar de manieren van https://ofsservices.nl/blogs/wat-te-doen-tegen-wespen-3/ klinken niet zo respectvol of verantwoord O.o

  • Wim

    Wespen komen af op vlees en zoetigheid, maar houden niet van de geur van munt en rozemarijn. Ik zou daar eens aan beginnen of denken.