haag als afscheiding, denken jullie mee?

  • Antoinette

    Wij hebben een L-vormige voortuin van 10 meter breed en 17 meter diep. Daarin hebben we vorig jaar Pachisandra geplant en dit jaar komen er nog bakken in met Lavendel. Nu wilde we eigenlijk een Taxushaag als afscheiding tussen tuin en stoep, maar we hoorde dat de Taxus nogal “hond” gevoelig is en we willen dus niet een dure haag plaatsen en dat die binnen de kortste keren helemaal bruin is. Nu zijn we dus op zoek naar een andere plant die mooi staat bij de Pachisandra. Buxus niet want die hebben we in de achtertuin al heel veel.

    Iemand nog een leuke suggestie?

    Groetjes, Antoinette

  • N

    Als je iets wil waar de honden niet tegenaan plassen zou je aan Beribiris kunnen denken. Mooi donker rood. Vroeg in het voorjaar zijn de prikkels nog zacht, handig met snoeien.

    Nina

  • maria

    Er is geen plant die tegen honden- of katerpies kan.Maar inderdaad, taxus is duur .Om toch een taxushaag te kunnen planten zou je kunnen denken aan een schuttinkje of muurtje van 50 - 80 cm hoog dat je helemaal op de erfgrens plaatst en de taxus aan de tuinkant.Aan de tuinkant zie je dan alleen een taxushaag.Helemaal mooi, maar ik weet niet of dat in de bebouwde kom mag, is het om een schrikdraadje te spannen: hond piest er tegenaan, krijgt een schokje en doet het nooit weer op die plek.

    Verder is het met reuen zó, dat ze eigenlijk alleen over urinegeur heen piesen oftewel vlaggen.Je kunt die allereerste maal voorkomen door stokjes met een hondenwerend middel te plaatsen.Wél regelmatig bijspuiten vooral als het geregend heeft.Ik gebruik deze methode in mijn eigen tuin omdat ik altijd reuen heb en zet op cruciale plaatsen een bloempot met zo'n bespoten stokje neer.Ook de potten van kuipplanten “behandel”ik met zo'n middel.

    Succes, Maria

  • appie

    Ik zou kiesen voor een veldesdoorn haag,

    succes appie

  • Paulus

    mahonia is ook erg mooi

  • greetje

    Ik spreek de eigenaren van de honden altijd vriendelijk aan, bv leg uit dat de plant of in dit geval de haag niet tegen hondenpies kan. Na een tijdje ken je wel de hondenbezitters uit de buurt neem ik aan?

    De meesten doen niet moeilijk, het is gewoon luiigheid of gedachtenloosheid van die baasjes.

  • appie

    ik zou ook geen haag neer zetten om de honden te weren,maar een veldesdoorn geeft in de zomer een prachtige beschutting en in de winter als hij blad verliest geeft ie een mooie doorkijk,vooral door zijn prachtige weelderige takken groei

    Appie

  • janet

    Als je honden wilt weren kan je ook bijv een gaashekje op de grens van je tuin plaatsen en iets daarachter je haag, de haag moet tenslotte ook kunnen groeien en niet over de stoep hangen toch. Als haag kan je kiezen voor iets bloeiends bijv. rododendron, dat fleurt ook de groene bodem iets op (de pachysandra) er is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van hagen met rododendron, je kan ook kiezen voor beukenhaag, meidoorn (lekker stekelig, bloeit mooi), maar ook liguster die is er in groen of bonte uitvoering. Het zal ook liggen aan de gewenste hoogte die je wil. gezien de diepte van je tuin hoef je mijn inziens niet te kijken op een centimeter. Of een rozenhaag, ik heb zelf net een rozenhaag aangeplant die bloeit van juni tot aan de vorst (blanc double de coubert= witte roos) de kosten zijn gering 2 euro per stuk en ik heb 2 stuks per meter geplant. ik heb er wel een gaashek voorgezet ter bescherming totdat ze groot genoeg zijn. Het lijkt me wel dat je iets kleurigs zou kunnen nemen omdat een tuin met alleen maar pachysandra en lavendel mij erg saai lijkt zeker omdat het een flink stuk tuin is. succes ermee

  • Karin

    Hoi,

    Ik heb een vraag voor Maria. Waar koop je dat hondenwerend middel? Ik heb tegen katten Kattenschrik gekocht maar begin te vermoeden dat honden nu ook hun behoefte doen in ons nette grindvoortuintje… De laatste keer had iemand de drol verborgen onder een hoopje grind. Ongelofelijk hoe asociaal hondeneigenaars kunnen zijn.