En hier het recept van de courgette taart.
Benodigdheden
100gr grofgehakte walnoten
2 courgettes
3 eieren
200gr rietsuiker
100ml milde olijfolie
200gr gezeefde bloem
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel koekkruiden
zout
1 zakje bakpoeder
Oven voorverwarmen op 175 graden. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en op een bord laten afkoelen.
Courgettes wassen, droogdeppen en grof raspen. Courgetteraspsel in een zeef laten uitlekken, vocht er zoveel mogelijk uitdrukken. Courgette droogdeppen.
In een kom eieren, rietsuiker en vanillesuiker met mixer of garde luchtig kloppen.Olie erdoor kloppen. In een andere kom bloem mengen met het bakpoeder, de koekkruiden en 1 theelepel zouit. Bloem luchtig door het eiermengsel scheppen. Courgette en walnoten door het beslag mengen. Beslag in een ingevette en met bloem bestoven springvorm scheppen en op het rooster in het midden van de oven zetten. De taart ca 1 uur en 15 minuten bakken totdat de buitenkant lichtbruin is maar de taart van binnen nog niet helemaal droog is.
Vorm uit de oven halen en de taart 10 minuten laten afkoelen. Indien nodig langs de zijkant en mes halen en op de taart een rooster of plank leggen, samen voorzichtig omkeren en verder laten afkoelen. Eventueel garneren met slagroom.
Eet smakelijk!!
Carla