voor margriet

  • carla

    Hoi Margriet,

    Wil jij het recept van die hartige olijven-salamitaart nog even plaatsen?

    Hier beginnen alle verjaardagen weer en dan komen de recepten van het forumtreffen goed van pas.

    Alvast bedankt.

    Groetjes,

    Carla

  • anneke Im

    Ik heb de beide taarten en de pompoenensoep gemaakt voor de nichtjes dag .

    Het was een zeer geslaagd de lunch .en nog eigen gemaakte krentenbrood

    met de appeltaart en de koffie bij ontvangst

    en heel gezellig . Anneke

    Dat komt door bijeen komsten van het prikbord .heel verrijkend en leerzaam

  • Mike

    Hey, leuk Anneke, dat het zo'n succes was. Had ook niet anders verwacht eigenlijk. De recepten waren stuk voor stuk succesnummers, dus dan kan weinig verkeerd gaan. En je echtgenoot kan echt geweldig lekkere dingen bakken!

    Mike

  • Margriet

    Even denken Carla, ik kook veel uit de losse pols. :-)

    Pittige salami in kleine blokjes.

    Zwarte olijven. (mag uit een potje, snij in schijfjes, dat staat mooier)

    Gedroogde zontomaatjes op olie, in kleine stukjes gehakt.

    Bekleed de quiche-vorm met bladerdeeg.

    Vul de vorm met de salami, olijven en gedroogde zontomaatjes.

    Klop 3 à 4 eieren los met 1/2 bakje roomkaas. Het mag ook een bakje tuinkruiden/knoflookkaas zijn, net wat je hebt.

    Giet het eier/kaas mengsel in de bakvorm. Vul de vorm tot net onder de rand.

    Oven op 220 voorverwarmen, taart 20 minuten erin, even kijken of inhoud gestold is na 20 minuten. Als de inhoud van de taart goed begint te stollen is hij klaar. (meestal is dat na zo'n 25 à 30 minuten).

    Nog makkelijker is de Shoarma taart. Bak Shoarmavlees, gooi in de taartvorm (met bladerdeeg bekleed), mengsel (ei/roomkaas) erover, 25 minuten, klaar. Serveer met knoflooksaus of Tzatziki en een frisse salade.

    Zie je dat de basics hetzelfde zijn? Gewoon erin gooien wat je lekker vindt, als het maar niet te “nat” is. (zoals verse tomaten, dat gaat niet zo goed, dan wordt het deeg heel klef)

    Succes! Groetjes, Margriet.

  • Teuni

    Je kan op het bladerdeeg eerst wat paneermeel strooien om het vocht nog wat de absorberen. Doe ik ook altijd met een appeltaart. Heb nooit geen kleffe bodem.

    gr. Teuni

  • carla

    Ha bedankt Margriet.

    Dat doet weer denken aan 7 september.

    Hier zijn we begonnen met `beter`en minder vet eten.

    En minder suiker maar dat valt nog niet mee voor Jason dus nu maar even soepstengels en crackers ingeslagen. Die jongen kan de hele dag eten hoewel hij vaak uit school komt met zijn brood nog in zijn lunchtrommeltje!?

    We moeten nu gewoon even omschakelen….

    groetjes,

    Carla