pompoenpitten

  • Katinka

    Ik heb vandaag pompoensoep gemaakt, van een biologische pompoen; Kan ik de zaden drogen en zaaien, of komt daar niks uit.

  • Katinka

    Ik weet niet of je ze wilt zaaien voor nieuwe ‘oogst’, dus om op termijn weer pompoen te eten, in dat geval zou ik toch benaamd zaad nemen waarvan je weet dat de pompoen lekker smaakt. Deze zaden zijn waarschijnlijk een kruising, en je weet niet waarvan, maar je kunt altijd proberen te zaaien als je het voor de lol doet. Bewaren in een papieren zakje of envelopje.

    En nee, ik praat niet tegen mijzelf, ik ben die ándere Katinka ;).

  • luka

    hihi, het zag er idd erg grappig uit, moest even 3 keer kijken naar de namen en toen ik daar niet uit kwam….Katinka schreef:

    >

    >

    >

    > En nee, ik praat niet tegen mijzelf, ik ben die ándere

    > Katinka ;).

  • paula

    Hetzelfde doe ik altijd met tomaten. Van de gekochte (kers) tomaten heb ik het jaar erop precies dezelfde, zelf gezaaide tomaten. Mijn vriendin heeft een boerderij en die gebruikt altijd het zaad van de niet verkochte pompoenen voor de nieeuwe oogst het jaar erop. Slechts het derde jaar gebruikt zij “nieuw” gekocht zaad.

    Doen dus.

    Paula

  • Katinka

    Misschien ga ik het gewoon wel proberen.

    Ik weet niet of ik mijn naam aan kan passen, hij staat nl. voorgedrukt in het antwoordschema. Twee keer dezelfde naam is wel lastig eigenlijk.

  • Katinkat

    Ik heb het al aangepast, een T erachter gezet, zo noem ik me ook wel op andere forums

  • Tuinprins

    Als er verschillende soorten pompoenen bij elkaar hebben gestaan dan krijg je vaak niet dezelfde pompoen terug. Pompoenen kruisen onderling namelijk heel gemakkelijk.

    Gegroet, de tuinprins

  • Mariska

    Ik gebruik altijd de zaden van pompoenen uit de winkel. Deze hebben hoogst waarschijnlijk op een groot veld gestaan met allemaal dezelfde pompoenen, waardoor de kans op kruisbestuiving minimaal is. De zaden van de pompoenen op mijn moestuin gebruik ik niet, omdat de kans dat deze gekruist zijn met courgettes, komkommers, meloenen, sierkalebassen, of andere pompoenen wel heel groot is. Overigens zijn alle kruisingen te eten, maar niet altijd even lekker (sierkalebassen zijn bitter of verhouten bij uitrijping).

  • thijs

    gister las ik een stuk over tomatenzaden bewaren waar de persoon ze eerst één week liet gisten in water; dien ik dat ook te doen met m'n pompoenpitten of kan ik die gewoon uitwassen en drogen?

    fijne groet

    thijs