ìn de stronkjes komt geen zand, maar ze zijn aan de buitenkant wel zanderig als je ze eruit haalt.
Ik heb het ook jaaaren zo gedaan. Je kan er ook eerst wat stro overheen gooien, en daarna zand.
Het gaat erom dat ze donker zitten, daardoor krijg je dat ‘witte loof ’
De wortels die je niet in het zand doet, moeten eigenlijk wel gekoeld bewaard worden, anders schieten ze weer groen door.
Ik deed ze gewoon allemaal tegelijk ‘inkuilen’ net Goof zei. Je hoeft ze dan niet allemaal tegelijk op te eten, alleen de 1e zijn wat kleiner en de laatste wat groter.
Ze kunnen alleen niet zo goed tegen vorst, dus daarom goed onderdekken.
Ik maakte altijd een vierkant ( vierhoekig of ovaal mag ook) gat, van 1 meter bij 1 meter breed, 20/25 cm diep ( ongeveer de lengte van de wortels) en dan begin je tegen de kant aan met de wortels rechtop te zetten, gewoon rij voor rij tegen elkaar.
De wortels zitten dan a.h.w. onder “het peil”, dus in dat vlakke gat.
Dan dat gat met die wortels goed ophogen met zand( valt ook tussen de wortels). zoveel zand je erop doet, zo lang wordt je witlof.
Dus niet maar een laagje van 5 cm erbovenop, want dan zit je witlof er zo doorheen.