Weet iemand hoe je snel en makkelijk zelf pompoenpitten schilt? Om lekker door de salade te kunnen doen? Welke pompoen zou daar voor het beste zijn?
Groetjes Nora
Een eenvoudige manier van pellen bestaat helaas niet. Een voor een openpeuteren dus. Maar je kunt ook zakjes gepelde kopen in de natuurwinkel, - scheelt een hoop werk en die zijn ook biologisch. De meeste pompoensooorten zijn wel geschikt hoor, behalve van die sierpompoenen/-kalebassen. Sommige daarvan zijn zelfs enigszins giftig, met name het vogelhuisje en andere fleskalebassen.Trouwens zijn veel van de als pompoenpitten verkochte knabbelzaden gewoon courgettepitten, - die zijn dus minstens zo lekker en gezond. Maar eet er van alle soorten niet te veel van per dag. Ze zijn behoorlijk vocht afdrijvend…
Mike
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?