pompoenpitten schillen?

  • n.baret

    Weet iemand hoe je snel en makkelijk zelf pompoenpitten schilt? Om lekker door de salade te kunnen doen? Welke pompoen zou daar voor het beste zijn?

    Groetjes Nora

  • Margriet

    Schil jij pompoenpitten? Hoe doe je dat dan? Dat lijkt me een monnikenwerkje ;-)

    Gr. Margriet.

  • paula

    Ha, ha, die Margriet :)

    Ik denk dat N. pellen bedoelt.

    Paula

  • Mike

    Een eenvoudige manier van pellen bestaat helaas niet. Een voor een openpeuteren dus. Maar je kunt ook zakjes gepelde kopen in de natuurwinkel, - scheelt een hoop werk en die zijn ook biologisch. De meeste pompoensooorten zijn wel geschikt hoor, behalve van die sierpompoenen/-kalebassen. Sommige daarvan zijn zelfs enigszins giftig, met name het vogelhuisje en andere fleskalebassen.Trouwens zijn veel van de als pompoenpitten verkochte knabbelzaden gewoon courgettepitten, - die zijn dus minstens zo lekker en gezond. Maar eet er van alle soorten niet te veel van per dag. Ze zijn behoorlijk vocht afdrijvend…

    Mike

  • n.baret

    Ha idd ik bedoelde pellen.

    Bedankt voor de info! Mike

    Ik ben op zoek hoe dat in het algemeen gedaan wordt. Fabriek???

  • Margriet

    Er staat me iets bij van goed drogen en dan wrijven. Dan valt het velletje er zo af.

    Drogen in de zon of in een lauwwarme oven.