Heeft u dus besloten om een zwembad te laten bouwen, dan moet u vele beslissingen nemen. De eerste grote beslissing is of de voorkeur uitgaat naar een binnen of buiten bad.

Een eigen binnenbad

Kiest u voor een binnenzwembad, dan creëert u de optimale atmosfeer om op elk gewenst moment van de dag een heerlijke duik te kunnen nemen. U bent niet afhankelijk van de grilligheid van het weer, maar u kunt aan uw gezondheid werken en een totale ontspanning bewerkstelligen op het moment dat u het beste uitkomt.

Kenmerken van een binnenbad

Een binnenzwembad kan opgebouwd worden op vele manieren.

Kiest u voor een monoblock bad, wat uit één stuk gefabriceerd wordt, of kiest u toch liever voor de veelzijdigheid van een polyester elementen bad of een geheel betegeld eigen zwembad. Alles kan geheel naar uw eigen wens ontworpen en uitgevoerd worden. Bij het plaatsen van een eigen binnenzwembad, dient u er wel rekening mee te houden dat een grote hoeveelheid water binnenshuis, veel invloed uitoefent op het huisklimaat. Ontvochtiging, ventilatie en verwarming zijn dan ook factoren die niet mogen ontbreken bij uw ontwerp. Luchtbehandeling apparaten zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Er kan heel flexibel ingespeeld worden op uw wensen in combinatie met de ruimte waar het zwembad zich zal bevinden en bij het realiseren van een optimale balans in het klimaat, is een slimme technologie van groot belang.

Keuze voor een eigen buiten zwembad

Heeft u toch liever een eigen zwembad in uw tuin in plaats van binnen in uw huis, dan zijn de mogelijkheden misschien nog wel gevarieerder. U kunt kiezen voor een makkelijk opbouw zwembad of misschien voor een duurder en fraaier inbouwzwembad. Kiest u voor kunststof, polyester, hout, folie of tegels. Wilt u een elektronisch verwarmd bad of vertrouwt u op veel zon. Alles kan, alles is mogelijk en de aanleg hoeft niet lang te duren en zelfs in een relatief kleine tuin of met een beperkt budget, zijn de mogelijkheden ruimschoots aanwezig om uw droom te verwezenlijken.Liever geen inbouwzwembad? Ontdek ons ook eens de Intex opzetzwembaden